Cortenová mísa na vodu/ ohnisko 80 x 21 cm

Cortenová mísa na vodu/ ohnisko 80 x 21 cm

EAN 8591841212117
Kód výrobce SWP2
PLU 30977
Skladová dostupnost Skladem
Měrná jednotka ks
Cortenová ocel

Vaše cena: 3 529,00 Kč s DPH

Ks

Popis produktu:

Z povětrnostně odolné oceli, cortenová ocel je korozi odolný materiál, nevyžaduje žádné nátěry ani údržbu
působením povětrnostních vlivů získá povrch cortenu charakteristický rezavý efekt
vrstva rzi vytvořená na povrchu cortenu zabraňuje jeho další oxidaci.

Cortenová ocel získává svoji charakterisitickou a nezaměnitelnou rezavou barvu působením povětrnostních vlivů. Během této doby se na povrchu vytvoří tenká vrstva koroze, která díky složení této oceli zabraňuje další korozi a výrobek tak nevyžaduje žádnou údržbu. V případě instalace v interiéru však ke vzniku patiny na povrchu dochází velmi pomalu nebo vůbec, v závislosti na podmínkách.

Corten je materiál vyrobený ze směsi kovů s unikátním složením. Corten si nejprve musí vytvořit tenkou ochrannou vrstvu rzi, která po určitou dobu po kontaktu s vodou ovlivňuje zabarvení vody a množství nečistot (zbytků rzi).

Pro rychlé a trvalé vytvoření požadovaného povrchu a barvy cortenu je ideální používání cortenových mís a jiných prvků tak, že jsou každý den vodou napouštěny a vypouštěny. Tím dochází ke každodenní oxidaci povrchů, což zrychluje korozi. Nejlépe tedy fungují mísy zevnitř vodou přeplňované. Pokud je voda přiváděná do cortenového vodního prvku shora, doporučujeme odvrtání přiměřeně velké díry do dna, kterou voda slabě odtéká i po dobu chodu čerpadla, ale po jeho vypnutí se díky tomuto otvoru voda z cortenové mísy zcela ztratí.

Nádoby z cortenové oceli mohou být využity jako nádoby na vodu, fontány, květináče na zahradu, či na dvůr, popřípadě designové prvky, s využitím vlastní fantazie.

Jakmile se vytvoří patřičný povrch, tyto problémy se již dále neobjevují. Je tedy nutné mít s tímto zajímavým a odolným materiálem trochu trpělivosti.

Parametry

Výrobce Max
Materiál cortenová ocel

K tomuto výrobku si zákazníci kupují

Rychlý kontakt

  • + 420 777 771 077
  • obchod@maxeuro.cz
  • prodejnamax
Najdete nás i na MALL.CZ platba kartou